Met hart en ziel ouder worden

website 2019 (11)

Ouder worden is een heel boeiend proces, dat het meer dan waard is om met andere ervaringsdeskundigen bij stil te staan. Gek genoeg wordt ouder worden vaak vooral geassocieerd met (lichamelijk) ‘verval’. Maar groeien in leeftijd kan juist veel schoonheid en diepte bieden – ook bij fysieke achteruitgang.

Toen ik een jaar geleden voor het eerst een reeks schrijfworkshops aanbood over ‘ouder worden’, was ik zelf verrast hoe enorm inspirerend het schrijvend onderzoeken van dit onderwerp en het met elkaar delen bleek te zijn.
Eind maart start ik daarom voor de derde keer een nieuwe reeks van 4 schrijfochtenden rond ‘groeien in leeftijd’, dit keer live in De Nieuwe Regentes. Er komen allerlei thema’s langs zoals: het omarmen van je eigen geschiedenis, wat moet en wil je loslaten, veerkracht, verlies, omgaan met fysieke beperkingen, hoe ziet zinvol leven er voor jou uit, nu en in de toekomst. Terugkijkend en vooruitkijkend krijg je wellicht (nog) meer affiniteit met ‘de kunst van het ouder worden’.

Tijdens de ochtenden krijg je verschillende korte en toegankelijke schrijfopdrachten. Iedereen (boven de 55 jaar) is welkom. Uitgangspunt is dat iedereen kan schrijven. Het gaat deze ochtenden niet om technisch ‘mooi’ of ‘goed’ kunnen schrijven. Voorlezen en delen van je teksten is vrij, je hoeft niets.

Praktische informatie:
Data: 28 maart, 4, 11 en 18 april van 10.30 tot 13.00 uur
Locatie: De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63 in Den Haag
Kosten: 145,- (incl. koffie/thee in de pauze)