Train-de-trainer

20191112_115446Driedaagse training
Als coach is het prettig om diverse werkvormen in te kunnen zetten. Wat bij de ene cliënt werkt, werkt bij de andere helemaal niet. Schrijven is voor veel cliënten een zeer goede werkvorm, mits je als coach de methodiek van het autobiografisch schrijven in de vingers hebt.

Coaches die kennis willen met deze laagdrempelige en effectieve methode zijn van harte welkom bij deze train-de-trainer. Het mooie is: met autobiografische schrijfopdrachten kom je snel tot de kern. Thema’s, betekenisvolle samenhangen; ze komen bovendrijven in de verhalen die cliënten schrijven aan de hand van simpele schrijfopdrachten. Bovendien ervaren veel mensen het schrijven vaak als zeer vreugdevol, omdat het zo verbindend werkt; op een diepe laag herkennen zij zich in hun eigen teksten. Schrijven op deze manier is identiteitsbevestigend en -versterkend.
De methode van het autobiografisch schrijven zoals ik die hanteerbaar, is ontwikkeld door biografisch geschoolde mensen. Doel is inzicht en groei.
Schrijfopdrachten vragen vaak naar een beschrijving van concrete gebeurtenissen uit de biografie. Die beschrijvingen leveren een schat aan informatie want, als je goed kijkt, ligt in elk stukje van een biografie, die hele mens besloten: ‘In elk plakje cake zitten alle ingrediënten’.
Op deze manier schrijven brengt mensen rechtstreeks in de beleving. En, hoe bijzonder is het dat je alleen al door herinneringen te beschrijven met andere ogen naar het oude gaat kijken.

Deze training wordt georganiseerd door de SPSO.
Data 2023 en tijden: 6 mei, 3 juni, 17 juni van 10.30 – 15.00 uur (pauze van 12.30 – 13.30)
(+ online terugkomochtend in september (datum samen nader te bepalen) van 10.30 tot 12.30 uur).
Locatie: Huis ter Heide.
Zie voor meer informatie:

https://www.spso.nl/opleidingen-en-cursussen/schrijven-als-therapeutisch-middel/#:~:text=Onderzoek%20toont%20dat%20autobiografisch%20schrijven,je%20wilt%20in%20het%20leven