Autobiografisch schrijven & ervaringen

2019 website (7)Samenhang brengen in je belevenissen, je lot herkennen als iets wat bij je hoort, jezelf op het spoor komen. Schrijven is een creatieve daad die gelukkig maakt. (Willemijn Soer in haar boek Autobiografisch schrijven)

Schrijven geeft troost, kracht en vreugde. Het verbindt je met jezelf en de wereld om je heen, geeft antwoord op vragen, maakt verdriet zachter, worstelingen lichter, Essenties komen vanzelf bovendrijven, je hoeft niet te sturen of te controleren. Het is een mooi en zuiver proces.

Tijdens cursussen en workshops autobiografisch schrijven, beschrijf je – op creatieve manieren – fragmenten uit je leven. Schrijfopdrachten helpen je op weg en brengen de stroom van herinneringen op gang. Al doende blijk je je veel meer te weten dan je wist! Schrijfervaring is niet nodig. Iedereen kan schrijven. In een groep schrijven en luisteren naar elkaars verhalen is inspirerend. Je bent altijd vrij om je teksten wel of niet voor te lezen. Draad van Arianne biedt workshops en schrijfweken aan op diverse plaatsen in Nederland (en Frankrijk).

Ervaringen van deelnemers
Drie elfjes over wat deelnemers beleefden aan het schrijven:

Intiem
ontwapenend, warm,
het raakt me,
dit schrijven met elkaar.
Geschenk
Schrijven
over jezelf,
mooi en emotioneel,
ook ik kan schrijven.
Verrassend
Inzicht
en heling
bevrijd en blij
ik mag er zijn
acceptatie

streepke