Arianne

2.-Foto-ArianneHet schrijven van levensverhalen met en voor mensen heeft mijn hart. Zo mooi dat in die verhalen doorklinkt wie je in diepste wezen bent. In je teksten word je zichtbaar, voor jezelf en voor anderen.
Ik schrijf graag met mensen over waar het ‘echt’ over gaat in het leven. Dus het gaat ook over verlies, over minder mooie momenten of over onvermogen. Maar natuurlijk schrijven we ook over de waardevolle momenten, over wat jou beweegt, over waar je blij van wordt.
En al schrijvend worden draden van verbinding gesponnen. Verbinding met jezelf, met het leven dat achter je ligt, je ontwikkeling, je lot en ook verbinding met de ander, voor wie je zichtbaar wordt.

Combinatie van expertise: biografisch coach, neerlandica, schrijfdocent
Als ik met en voor mensen levensverhalen schrijf, doe ik dat vanuit mijn expertise als biografisch coach (opleiding in 2005 afgerond). De kennis die ik heb over wetmatigheden in een biografie, het vierledig mensbeeld, de fenomenologie, spelen in mijn werk ook een rol. Mijn ‘biografische’ manier van kijken, maakt – onder meer – dat ik gericht ben op het zien van IMG_20171203_174434[1]samenhang in een levensverhaal en de ontwikkeling die iemand gegaan is. Ook de masterclasses ‘Autobiografisch schrijven’ die ik bij Willemijn Soer heb gevolgd, waren gebaseerd op de kennis vanuit de ‘biografiek’.

Het is fijn om met verschillende soorten ‘bagage’ in mijn rugzak met levensverhalen te werken. Naast mijn bagage als biografisch coach en docent autobiografisch schrijven, kan ik ook gebruik maken van mijn achtergrond als neerlandica (taalbeheerser) en vormingswerker plus mijn ervaring als journalist, tekstschrijver en redacteur.

Draad van Arianne/Ariadne
‘Draad van Arianne’ heb ik in 2005 opgericht. Deze bedrijfsnaam verwijst naar het verhaal ‘De draad van Ariadne’ uit de Griekse Mythologie. Ariadne, de dochter van koning Minos helpt These uit een labyrint te ontsnappen door hem een ​​​​zwaard te geven. Deze vonden de draad van Ariadne weg terug naar buiten.