Zomerschrijfweek(je): Van de Schoonheid en de Troost

2019 website 1 versie vierkant (2) Drie dagen samen rond schoonheid en dat wat je zoekt en troost, blij maakt en schrijven geeft. Kortom: Schrijven over al het moois dat het leven de moeite waard maakt.
Er zal aandacht zijn voor de schoonheid en troost van het alledaagse, voor de schoonheid en troost die de natuur biedt en de vriendschap en liefde van de mensen om je heen. Ter inspiratie krijg je telkens korte schrijfopdrachten die je op weg helpen. Bij het schrijven gaat het niet om de ‘techniek’. Doel van het schrijven is vooral je verbinden met de schoonheid en troost in en om jouw leven en daarvan al schrijvend genieten. Er is vaak de gelegenheid om voor te lezen, maar dat doet je alleen als je dat zelf prettig vindt. Voorlezen is altijd vrij.

Schoonheid en troost zijn danspartners
Tijdens deze dagen zoomen we in op de schoonheid en troost om ons heen en in ons leven. Het ervaren van schoonheid gaat vaak samen met aandachtig waarnemen. En dat is wat we deze week al schrijvend zullen doen. Aandachtig waarnemen is belangrijk, maar ook ‘kijken met liefde’. Anselm Grün zei het zo: ‘De eigenlijke moet om schoonheid te kunnen zien is de liefde, de prachtige blik.’ Er bestaat een nauwe band tussen schoonheid en troost. George Steiner zei het schitterend: ‘Schoonheid en troost zijn danspartners’. Momenten van schoonheidsbeleving, waarin je de schoonheid, dat zijn momenten van troost.

Data en tijd: 1, 2 en 3 augustus van 10.30 – 12.30 en 13.30 -15.15 uur
Locatie: Beauforthuis in Austerlitz (dichtbij Zeist)
Kosten: € 165,-  incl. koffie en thee, excl. lunch (lunch is verkrijgbaar in het Beaufort café)