Online-workshopreeks: Schrijven over verlies

20191112_115858

In ieder mensenleven is er verlies, loslaten en afscheid. We verliezen niet alleen door de dood, maar ook door te verlaten en verlaten te worden, door te veranderen, los te laten en door te gaan. We verliezen niet alleen dierbaren, maar ook dromen, illusies, en ons jonge zelf dat dacht onkwetsbaar en onsterfelijk te zijn. Schrijven over loslaten, afscheid en de dood kan troostrijk en heilzaam zijn.
Tijdens deze online- workshopochtenden reik ik je allerlei schrijfopdrachten en soms ook dichtvormen aan die je helpen om je ervaringen en gevoelens te verwoorden. Het gaat daarbij niet om het resultaat (niet om een ‘technisch goed en kwalitatief hoogstaand(e)’ gedicht/prozatekst), maar om het proces en dat je dat uit kunt drukken waar woorden normaliter vaak tekort schieten.

Gedurende vier ochtenden geef je woorden aan loslaten en afscheid nemen, aan wat voorbij is en wat volgt, aan dierbare herinneringen, aan dankbaarheid voor wat was. Als je wilt, kun je het geschrevene delen door het voor te lezen, maar dat staat iedereen vrij.

Schrijven blijkt vaak een prettige manier om stil te staan bij dat wat er werkelijk toe doet en deed. Schrijven kan ook helpen om je geheugen te openen; deelnemers herinneren zich vaak meer dan ze dachten te weten. Iedereen kan aan de cursus deelnemen. Schrijfervaring (of online-Zoom-ervaring) is niet nodig.

Het online werken is geboren uit noodzaak, maar blijkt ook heel fijn te kunnen zijn. Je bent in je eigen omgeving en bent tegelijkertijd samen met anderen om uit te wisselen en te luisteren naar elkaar.

Data en tijd: 29 april, 6, 13 en 27 mei 2020 van 10.00 tot 12.30 uur
Locatie: Meeting room van Zoom
Kosten:  € 65,-