Illustraties Els Vegter

Els muur portretAlle – zo kleurrijke – illustraties op deze website zijn van Els Vegter. Hieronder vertelt zij over haar werk.

“Huid en aarde zijn belangrijke inspiratiebronnen in mijn werk. De gelaagdheid in grond en weefsels weerspiegelen de menselijke gelaagdheid die ik vertaal naar ruige, landschappelijke beelden. In een werk begin ik meestal met de transparante olieverflagen op het linnen. Verschillende lagen die verlopen in kleur, in lichte pastels om een leegte te creëren waarop het zwaardere landschap rust. Ook de zijkanten van het schilderij doen mee; de verdunde olieverf druipt er vanzelf af omdat ik liggend werk. De dikke olieverflagen breng ik op met paletmes en ik laat de verf het werk doen; smeren en schrapen en me steeds weer laten verrassen. Zo ontstaat gelaagdheid en perspectief. Daarna volgt de vaak ‚zwaardere’ onderpartij waarin de materialen en vondsten verstopt zijn. Een vogelklauw, stukken drijfhout, oud roest of doorleefd lood van een kerkdak dat ik krijg van gulle gevers. Zo verzamel ik naar hartelust in mijn atelier om het materiaal toe te passen als de tijd rijp is. Elk kunstwerk is een kleine geboorte.”

Els Vegter is beeldend kunstenaar in Utrecht. Ze schildert landschappelijke beelden, exposeert en geeft les. Haar schilderijen zijn te huur of te koop zowel voor bedrijf als particulier. Zelf schilderen kan ook in het Utrechtse schilderatelier of meedoen aan de workshops materiekunst. Een dierbaar iemand verliezen kan de aanleiding zijn voor deelname aan een creatieve workshop kunst & rouw.
Meer informatie www.elsvegter.nl